Halloj!

 
Hallojsan på er alla ni som endera brukar läsa min blogg regelbundet för att se vad jag pysslat med den senaste tiden och ja såklart hej också till er som råkat klicka er in hit för allra första gången. Jag hoppas att ni ska trivas och hitta något som intresserar just er. Endera något av det jag skriver om eller så vill ni kanske bara kolla in alla mina foton. I alla fall så vet ni att snart är det dags för Halloween igen. Nej jag har fortfarande inte börjat fira det och tänker inte börja med det heller inom den närmaste framtiden. Så nej ni behöver inte oroa er fast lite roligt är det ju ändå fast hur många av dagens barn vet att Halloween egentligen är en gammal keltisk skördehögtid som i grunden kallades för Samhain? Man tände visserligen lyktor och eldar för att skrämma bort onda andar med men dåtidens lyktor var utskurna ur rovor istället eftersom man var så fattiga och inte hade råd med andra grönsaker. Sedan följde seden med de irländska immigranterna till USA där man istället för rovor började använda pumpan som sedan dess blivit den typiska symbolen för just Halloween. Fast från början var det alltså mer tänkt som en högtid för att fira skörden och med fokusering på gemenskap och samhörighet, comhair. Ibland känns det däremot som den där sista biten håller på att gå förlorad mer och mer, att det istället blir mer kommersiellt och handlar om att affärsmännen ska få ännu en högtid då de kan lura på oss en massa saker. Jag tycker att man måste kunna kombinera de båda världarna men kanske ta det lugnare i år eftersom så många redan blivit rädda för skräckclowner.Dessutom så funderar jag också på vad alla nyanlända som kommer hit tänker om det här spektaklet ? Vissa vill ju till och med ha bort lucia som för oss är ett självklart inslag i den svenska kulturen även om hon är ett Italienskt skyddshelgon & en kvarleva från den tid då vi var katoliker. Fast nu kanske jag bara är inne på ett stickspår här men nog känns det som om vi svenskar varit rätt bra på att ta till oss vissa traditioner från hela världen tidigare & gjort dem till våra egna så varför ska det vara så svårt för andra att respektera oss ? Nu säger jag inte att var och en inte får tro på vad de vill men vi måste komma ihåg att vi fortfararande är ett kristet land ändå. Visst jag tror kanske inte på gud direkt, det gör jag inte men jag tror ändå att det finns något där som vi kanske inte kan förklara och dessutom så kan kyrkor&katedraler vara spännande och vackra byggnader där man kan finna en egendomlig känsla av stillhet och ro.Fast nh hade jag egentligen bara tänkt önska er alla en glad Halloween från mig och mina små guldkorn :)

Så här kan det gå då jag låter dem inspierera mig...jag började med denna långt innan det blev tal om läskiga clowner men gillar ni den in på grund av den senaste tidens hysteri så får ni väl blunda eller klicka er vidare till någon annan sida.
Sedan ritade jag denna lilla i samma veva
Också råkade det bli den här av bara rena farten, tänkte göra en till med en rundmagad hamster i skelettdräkt men provade och det var för svårt att få dit alla benen på ett korrekt sätt men jag ville i alla fall visa upp mina Halloweenhamstrar  för er och ja nu höll jag ju på att glömma.. korten på de riktiga guldkornens halloweenparty :)
Ariel gör som ni ser en riktig djupdykning ner bland groddarna.
Timon hoppar ner i hinken för att han är så ivrig innan vi ska gå ut på bus eller godisrundan
Och vad gör Stuart tror ni jo han försöker såklart att hjälpa matte att städa upp efter kaoser! Med andra ord ha en toppenbra dag när ni ska gå ut allihopa och ta det lugnt där ute med allt bus&godis.!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0