Underbar dag

Halloj hejsan på er alla trevliga läsare där ute i den stora vida världen och god morgon på er. Eller kanske borde jag snarare säga god dag så här dags ? De senaste dagarna har vi ju haft värmebölja här. Någon dag så toppade vi till och med rekordet. Så jag har inte gjort så mycket mer de dagarna än att sitta inne och fly från den värsta hettan. Ibland känns det ju inte som att man får klaga på vädret heller men alla kan inte älska solen! Åtminstone inte då den steker på som den har gjort. Hur som helst så är det betydligt svalare i luften idag men jag tänkte ändå att det ar bäst att gå ut i god tid om nu värmen tänkte komma idag med.Den gjorde det så sent som igår med fast de hade sagt att det inte skulle bli så varmt men meteorologerna kan ju ha fel de med. De är ju trots allt inte mer än människor de också! I alla fall passade jag på att gå en sväng nere vid kajen igen för att kolla om jag såg till smålommen. Inga lommar syntes dock till men jag tror det blev en del fina bilder ändå
Ett par fiskmåsar var lite morgontrötta så de låg på kajen och värmde sig i solskenet eller så ville de bara inte ge sig ut och söka mat just då. De reagerade inte utan jag kunde stå på ett par meters håll och få några fina foton.
Jag tror jag börjar bli kompis med äkta paret kanadagås. Jag gick där längs proemandvägen och vd gjorde de, jo de simmade efter. När jag hade gått och satt mig en bit längre fram så var de snabbt ikapp & de var inte ens rädda då jag pratade med dem.
Sedan lyckades jag lokalisera en stor del av stadens silvertärnor. När man försöker skrämma bort dem från hustaken så hittar de ändå alltid ställen att bilda koloni på.
På ett annat ställe längre ut där jag brukar sitta så låg den här småskrakshanen och fiskade. Satte mig pch försökte vara så tyst jag bara knude & det verkade gå bra för honom att få napp där.
 
Sedan hade jag tur då jag skulle gå hem att den här småskrakshanen landade nästinill invid kajen.Det var bara för mig att försöka se så lite hotfull ut som möjligt och passa på att studera den & ta så många bilder jag kunde.För det är annars inte vanligtatt de kommer så nära som den här gjorde. Fast jag tror de har sitt bo någonstans under kajen.
För ibland visade den upp sitt ogillande över att jag var så nära så då gjorde jag den mer tillfreds och tog ett par steg bakåt. När jag hade gjort det så lugnade den snabbt ner sig och stoppade huvudet under vattnet igen efter att ha skakat lite på rumpan också.
Så jag måste ju verkligen få säga att av alla fåglar där nere är det inte frågan om småskrakarna är mina bsoluta favorit. Ju mer jag får se dem och stifta deras bekanskap desto mer fäster jag mig vid dem och jag börjar kunna se skillnaderna i deras beteenden.Vissa som denna hane kan man få komma nära medan andra är så rädda att de sticker på en gång.
Sedan blev det ett foto på en kråka också som snudd på satt mitt på gångvägen då jag kom promenerande.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0