Hejsan hoppsan!

Hejsan på er alla trevliga bloggläsare där ute. Nu så har det gått några dagar igen sedan jag skrev här. Ni behöver alltså inte bli oroliga för ni som brukar följa med vet att det blir så här ibland för mig på sommaren. Jag känner liksom mindre behov av att uppdatera och ett större behov av att ligga ute i någon buske och spana efter fåglar (när det inte är för varmt) ska också läggas till. Just nu tittar jag däremot in en liten stund för att skriva några rader så ni inte tappar intresset för att kola in hit helt och hållet. Tänkte precis gå ut och plocka in lite sallad åt guldkornen. Timon är först vaken som vanligt och väcker en vid sjusnåret genom att gnaga på gallret.Då tycker han att matte ska kliva upp. Sedan får han sin stund i hallen och lagom när han gått in i sin bur igen ja då har Ariel vaknat&hon måste få komma upp, annars blir hon halvgalen!
Sedan är hon ute och härjar en god stund innan matte lyckas fånga in henne igen. Efter det kan hon ändå sitta och titta på en med de där pepparkornsögonen och Stuart, vad gör han? Jo han sover sig igenom morgonrutinerna helt men är i gasen på kvällen.
Nu var det ju dock inte så att guldkornen skulle ta över hela inlägget ändå är det så lätt hänt att de gör det men då får jag kanske skriva ett till idag. Ja det måste jag för jag har en del annat att berätta också.
Jag gör ju en del andra saker ibland med, andra saker än att bara umgås med hamstrarna. Fast det är ju så roligt att se deras olika personligheter och varje gång jag leker eller myser med Ariel så kan jag inte låta bli att tänka på vilken tur det var ändå att jag såg den där annonsen på blocket. Tänk er det kanske var meningen att det lilla busiga Göteborgkexet som jag kallar henne för skulle komma just hit. Åtminstone så tror jag att så var fallet för hon är verkligen " one of a kind",alltså av en alldeles speciell sort.  Visserligen så tycker jag ju om mina två killar också, oerhört mycket. Timon kom in och vände mina negativa tankar efter olyckan med Meeko, han lever alltså efter sitt ledmotiv som är Hakuna Matata. Sedan tyckte jag att jag hade kört fast och inte kom längre med honom och Stuart flyttade in. Lillkillen, Gladiatorn eller Soffpotatisen som är mattes myskille nummer ett. Vi hade kanske börjat bli stabila men ändå kände jag att något fattades igen..och då kom hon yrvädret Ariel &drog in som en virvelvind.
Piggare hamster tror jag man får leta efter för att hitta och då är ju egentligen hela hon ett stort under som lever efter den start hon fick här i livet. Ja jag kan ju egentligen inte säga hur hon hade det då hon var unge, men jag vet hur det gick sedan då hon bytte hem första gången. Nu har hon ändå haft turen att få komma vidare till mig och killarna . Det utnyttjar hon till fullo och hon tycker att matte inte kan skämma bort henne nog mycket heller! men man vill ju passa på den tid man får ha dem hos sig och ju mer man lär känna dem desto er tittar deras olika personligheter fram.
 
Timon är en nyfiken herre som tycker att matte kan slappna av och låta honom springa fritt i lägenheten, inte bara hallen duger här inte. På äldre dagar får han också göra det ibland som en extra pensionärsförmån men han kommer alltid då hon ropar eller prasslar med godispåsen. Dock så är han fortfarande en riktig liten Columbus som helst inte vill sitta still i soffan. Nej varför då äventyret kan vänta nedanför eller vad finns det för spännande under sängen?
Man ska inte impulsköpa en hamster men det var kanske på den vägen Stuart flyttade till mig. Jag kände ett tag att jag hade fastnat och inte kom längre med Timon och då kom den här lilla Marshmellowen in i mitt liv. Kunde inte lämna honom ensam där i buren på zoobutiken. Han är en härlig liten soffpotatis, gladiator och bland det bästa han vet är att släpa in alla sina leksaker i sitt hus! Tar jag ut dem så börjar han bara om igen och han ger sig inte förän det är städat som han själv vill. Det är verkligen mattes gosse det! Han är annars rätt blyg av sig och kan flyga i luften om han får syn på nya konstiga föremål. Fast han har samtidigt börjat ta för sig allt mer och idag skulle jag inte vilja vara utan honom.
Sedan började vi rota oss jag och killarna men så kände jag ändå att det fattades något. Tänkte att jag kanske hade rum för ett tredje guldkorn & kunde ta hand om en omplacering också. Precis då jag gick i de tankarna kom annonsen upp en kväll då jag som vanligt satt och kollade på blocket. Inte kunde jag lämna henne där hon var på något sätt. Nej jag tänkte efter och började istället pussla ihop något.En vecka senare landade hon här i norr, efter en lång resa som hade kunnat sluta så väldigt annorlunda.  Hon är i alla fall en väldigt pigg, glad och framåt hamstertös då hon är vaken. Ja och vaken det är hon ju ibland tills lunchtid. Varför ska man sova då matte är vaken ? Sömn är överskattat sedan måste man komma ut och kolla då matte har varit och handlat.Det kan ju finnas något gott åt hamstrarna i väskan eller påsen.  Också älskar hon att gå på äventyr. På två sekunder klättrar hon över brädan och försvinner in under sängen men allra helst far hon in bakom frysen för att kolla in boet som vore lagom åt henne& någon av gossarna. Visst skulle matte kunna flytta kartongen så de inte kommer över men samtidigt så är det ju bra att de får träna och vara så aktiva de stunder som de små liven får vara ute. Jag tror det är rena friskvården då de får träna på det här sättet faktiskt eller så har jag bara haft tur helt enkelt.  Som ni kanske märker har de verkligen tagit över hela inlägget nu. Ger man dem lillfingret så tar de hela handen, så är det absolut speciellt Ariel så modig som hon är! Efter den start hon hade också så tycker jag kanske att hon är värd det där lilla extra...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0