Hallojsan!

 
 
Hejsan hoppsan på er alla glada läsare där ute i det fina sommarvädret. Ja nu tittar jag in här igen en liten sväng efter en vecka av lugn och ro då det inte har hänt så mycket. Klart, det beror ju på vad man tycker är spännande att läsa om också. Tar det mest bara lugnt i värmen faktiskt och orkar inte göra så mycket mer på dagarna nu än att göra det, att bra ta det lugnt. Det är ju sommar det med.Sedan har det såklart blivit några fina filmer man sett på TV. Ett exempel blev Away and Back vilket att fick mig att fundera på varför jag gillar djur&natur så mycket som jag faktiskt gör.Svaret tycker jag går att hitta i naturens egen storslagenhet.Den borde vara något som angår oss alla och hur magiskt är det inte att sitta där på en strandkant någonstans och bara betrakta sina omgivningar ?
Fast det är klart för att riktigt kunna uppskatta det måste man ju klara av att koppla ner sig och lyssna till naturens egna ljud inte bara till en massa konstgjorda,fabricerade läten. Jag kanske låter mossig som säger så men då är jag hellre övervuxen av lavar än att befinna mig mitt inne i en djungel av betong. Eller så sitter jag mycket hellre vid en sjö och tittar på fåglarna istället för att springa omkring i staden och shoppa. Nej trängsel är inget som passar mig utan jag är mer av en naturmänniska i själen.
Bara man inte tränger sig på djuren så går det bra att ändå få fina bilder. Man behöver inte försöka ta den där selfien, för glöm inte det är vilda djur och de kan försvara sig & gör det om de tycker att något är allt för hotfullt. Tänk er själva hur det skulle kännas att få en kamera så nära inpå. Så gör alltid jag innan jag tar upp kameran och kollar av läget först. Man vill ju inte bli attackerad av en ilsken silvertärna.
I alla fall har ni inte sett den så tycker jag definitivt ni ska se Away and Back för den gav mig en liten tankeställare helt klart. Det gjorde även den tecknade/animerade filmen Epic som gick senare på kvällen. Hur ska det gå om vi inte börjar ta hand om vår jord mer än vad vi gör? Ja den frågan tror jag inte att det går att svara enkelt på utan det kan nog bara framtiden utvisa men någonstans måste vi ju börja förstå vad vi håller på med. Det är viktigt istället för att skrika om att vissa arter inte har en plats och att de bör utrotas. Om vi människor nu är det enda djur som kan tänka, varför har vi då inte kommit längre än så ? Ja det är en fråga som jag tycker är högst relevant och den tåls att funderas över. Det är i alla fall också inte bara upp till oss att förändra världen heller utan mer press borde läggas på de stora länderna som verkligen är bovarna då det gäller utsläpp.För även om vi gör en del så kan vi inte göra allt på egen hand.Sedan kan jag berätta att jag har efter ett långt uppehåll börjat om med mandolinen. Ja egentligen vet jag inte varför jag slutade spela för nu när jag väl har satt tänderna i noterna igen så tycker jag att det är riktigt skojigt att kunna några låtar! Hade ju ändå lärt mig en hel del så nu kan jag bara hoppas att det sitter kvar i fingrarna ju mer jag kommer igång. Också har jag lyckats städa bland alla mina skisser och färdigställt några av dem som jag faktiskt blev rätt nöjd med ändå.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0