Halloj hejsan!

Hejsan på er alla glada läsare där ute, ja tjenamoss på alla er som klickat er in hit av en eller annan anledning. Jag hoppas att ni tycker det är roligt att läsa mina inlägg så det är därför ni tittar in. Ibland kanske det inte händer så mycket utan det går dagar utan ett nytt inlägg men då får ni ha tålamod. Man kan ju inte blogga jämt utan jag försöker hinna med andra saker också.En stor del av tiden ägnar jag ju åt mina tre guldhamstrar.Därför tar de också över vissa inlägg här på bloggen helt och de har ju en egen spalt. Jag måste få säga att jag verkligen har tre väldigt unika personligheter. En del saker har de ju förstås gemensamt men sedan har var och en sina egenheter som är unika. Vissa kanske inte sätter så stort värde på dem men jag skulle aldrig vilja byta ut någon av de guldkorn som bor hos mig just nu utan de får stanna livet ut och jag passar på att njuta av varje stund tillsammans med dem. För det är något jag tror man får lära sig mer med djur, att leva i nuet och ta vara på de där små ögonblicken för en guldhamster blir ju inte så gammal. Så man får vara glad för att man får lära känna dem och komma dem så nära inpå livet. Ja en guldhamster är kanske ingen hund men tro mig när jag säger att de kan bli väldigt tillgivna om man håller på med dem mycket och har tålamod.
Det här är alltså mitt äldsta guldkorn Timon som jag haft sedan April 2015. Han var visst lite äldre redan då jag köpte honom ca 4-6 månader sa de men nog är det fortfarande gott gry i gossen som ska visa att han minsann också kan även fast han blivit lite stelare. Han är en liten upptäckare och har gjort sig en karta över lägenheten på de gånger han lyckats överlista mig och smitit ut. Fast lite tycker han ändå om att sitta och mysa i soffan men helst ska det gå undan med denna kille.
Nästa guldkorn in i hushållet var Stuart Little som jag köpte i Juni 2015. Kunde inte låta honom vara ensamk kvar i kullen när jag såg honom i butiken. Det gick bara inte utan han fick följa med mig hem.då anade jag inte hur helmysig denna lilla gladiator skulle bli. Vi kan kalla honom för det eftersom han fortfaande tycker det är kul att gå armgång i taket. Samtidigt kan han ligga i armvecket eller på magen om man har honom i soffan och då passar han gärna på att ta sig en mikrolur. Fast efter tio minuter är han less och vill gå ut i hallen igen.
Sedan är han såklart nyfiken av sig men också lite blygare än de andra två.
Och sist in i hushållet kom så denna lilla hamsterhona i September 2015. Jag hade ju egentligen inte alls planerat för en trea så tänkte jag att jag kanske skulel kunna ta emot en omplacering ändå. Då dök hon upp på en annons nere i Göteborg. Eftersom hon inte hade det så bra i sitt första hem så drog jag i de trådar jag knude och hon fick göra en resa norrut. Om jag ångrar mig ? Aldrig även om vi fotfarande har lite olika åsikter ibland och hon tar fram tänderna då hon inte får som hon vill så älskar jag min Ariel. Vet faktiskt inte om det går att få tag på en mer nyfiken, pigg och envis fröken. Hon hittar verkligen på allt då hon är vaken om hon får vara ute och man kan inte lämna henne ensam i två sekunder. Nej gör man det och vänder ryggen tilldå hon är ute i hallen så har man snart en liten fröken som klättrat över brädan och kilar omkring i lägenheten. Matskålen kan hon däremot inte motså men det är en plåga då matte lyckas fånga in en för då åker man ner i hinken.
Så nej, jag håller verkligen inte med den som någonstans sa att guldhamstrar är tråkiga som husdjur. Då ahr de inte träffat mina tre guldkorn kan jag säga. Visst sover de på dagarna, nej inte Ariel hon vaknar vid 16 -tiden på eftermiddagen och får då sin egentid med mig. Sedan så är hon vaken till ca 19 tiden innan hon går och lägger sig igen. Klockan 20.00 ca vaknar Stuart och då får han sin runda i hallen innan Timon vaknar vid 20.30. Ibland så  är de vakna alla tre på morgonen mellan 6-10 men i regel så sover åtminstone Ariel då. Så då passar jag på att umgås mer med gossarna. Man kan säga att jag har en hamster igång nästan hela tiden utom mitt över dagen då.Dessutom är de ju nattdjur så då är de såklart vakna men det är inget jag märker då jag sover. Ibland kan jag ju höra hur Stuart springer i hjulet och de andra två som håller på att stöka men jag känner mig tvärtom bara trygg då jag hör vd de gör.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0