Tur i oturen

Ibland kära läsare har man tur i oturen när det händer saker.
Glömde luckan till Stus bur öppen en kort stund idag, ingen bra idé kan jag direkt säga. Kollade i huset om han hade gått in och lagt sig men icke. Får ju panik då jag tror han har ramlat ner från skåpet buren står på. Tar matburken och går in i köket och rasslar..ingen Stuart kommer, går tillbaka ut i rummet och gör om samma sak med burken varpå en liten oberörd hamster kommer gåendes över golvet. Hur i fasen tog han sig ner den lilla busen..önskar han kunde berätta det så jag vet men nej hädanefter blir det verkligen till att stänga luckan, om jag så bara ska fylla på mat åt honom så han inte får för sig att göra någon fler utflykt på egen hand. Visserligen har det ju gått bra hittills men man vet aldrig vad de hittar på de små liven. Jag tycks ha väldigt påhitta små guldkorn dessutom som verkligen tar chansen om man ger dem det. Ja i och för sig kanske de flesta hamstrar tar hela handen om de får lillfingret. Hur som helst så hade jag ju planerat att gå och handla idag. Sagt och gjort, kollade så att Stuart verkade okej igen när jag väl fått in honom i buren och han var precis som vanligt det vill säga klättrade i taket, sprang i hjulet och gnagde på låset som om ingenting hade hänt. Inga ben brutna och ingen hjärnskakning som det verkar så jag tror han har gått ner via soffan som står bredvid, annars skulle man ju hört en duns med. Bustrollet är det helt klart att han är! Snabbade mig ändå på med inköpen och tittade till honom när jag ställt in varorna varpå han tittade på mig nyvaket med blicken; måste du väcka mi sådär matte, jag som just precis hade somnat så gott. Så han verkar ju ha klarat sig bra och det är nog jag som oroar mig mest,Stuart själv tar hela episoden med ro och eftersom det verkar ha gått bra kanske jag ska följa hans exempel men ett litet extra öga kommer jag allt att ha på honom ändå.
Så nej jag håller verkligen inte med på de som tycker att hamstrar är tråkiga husdjur, här händer det alltid något stort eller smått när de är ute på sina dagliga äventyr. Nu ska jag försöka göra lite matnyttigt och simma runt innan Ariel vaknar. Hon brukar ju göra det endera på eftermiddagen eller på tidiga kvällen lagom till nästa mål mat man ska äta. Så de går alltså om varandra lite i vakentiderna men det är faktiskt väldigt skönt så inte alla tre är i gasen jämt.
Håller på att stöka fram julen inför advent nästa helg och jag tror Ariel verkar sugen på att ta sig en liten ridtur på Murdoch som snällt står still och låter sig tränsas. Nu fattas bara att hon får ridstövlar, säkerhetsväst och en lämplig ridhjälm i storlek för en guldhamster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0