Timonski ur mattes vinkel

Hejsan på er alla ni som kollar in här på min blogg. Ja hej till er som bara råkat klicka er hit eller på annat sätt ändå ramlat in just här. Idag så far gårdagens gråväder fortsatt men det regnar åtminstone inte. Så vad det lider kanske man får ta sig en liten promenad och försöka göra bort en del ärenden ändå. Annars hade jag tänkt passa på att skriv några rader om hur det går med Timonski, Timmy eller Tim som han vanligen kallas. Det är ruskigt hur fort det går att komma på de där smeknamnen. Fast det tar lite mer tid att lära känna guld..förlåt gullhamstern. Dock så tror jag att jag är på god väg att göra det. Han klättrar ju inte självmant upp på en än då man sitter på golvet och sociaiserar med honom . Ändå så kommer han fram och sniffar och ska undersöka en. Han måste ju kolla in vad man är för en filur helt enkelt så han blir säker på vem han ska tigga godis av. För det är han ett proffs på. Man bra sätter sig och är så ser man söt ut. Nåja för mycket får det ju såklart inte bli heller men någon bit ibland. Än så länge har han dessutom visat sig vara en fena på att ta sig ur selen. Endera spränger han den eller så kryper han ur den men jag försöker förklara att den är ett måste om han ska få undersöka vad som finns bakom plankan. Vi får väl se när han lär sig helt enkelt men man får ha tålamod. Sedan så tycker han att det är kul att försöka ta sig in till samma hörn i hallen där Meeko också försökte ta sig in. Jag spärrade av det med en kartong, men den här han,alltså Timon använder sina små tänder. I början var jag ju orolig att han inte skulle vilja gnaga på trä heller men nu har jag hittat något som han älskar. Färska grenar från äppelträd är mums, mums!
Så här gör man då man leker Houdini och till och med protesterar mer än Meeko gjorde, kryper in i kartongen och krånglar. Sådana gånger är man glad att matte hör då man piper och kan komma och befria en från den otäcka selen. Nu har hon fått för sig att den ska sitta fast i ett koppel hela tiden så hon ser vad hamstern gör. Tålamod!
Fast kortare stunder kan han ändå acceptera att den sitter på honom. Annars försöker ha endera spränga den eller å kryper han ur den. Ena ringen går fint att få på honom men då man ska på med den andra tycker hamstern det är bättre att sätta dit tassen så man slipper eländet helt.
Matte kanske bara måste prova med mer mutor i samband med påselning, som här i form av smaskiga droppar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0