Märkligt väder

Ja nu börjar dagen med sådant här märkligt väder igen. Fastän det är som att solen stundtals vill bryta igenom så orkar den inte riktigt på grund av molnen som skymmer. Har vi tur blir det kanske lite solsken idag eller så blir det grått med risk för regn. Lite klassiskt svenskt försommarväder med andra ord. Nej då var den rapporten avhandlad och färdig för idag. Jag måste få fylla dagens inlägg med lite hamsterprat igen. Mini-Meeko fick för sig att börja gnaga på plastlocket också igår kväll då jag hade varit uppe sent och sett på TV. Fastän jag försökte få honom att låta bli så vägrade han utan fortsatte så till den milda grad att det blev avtryck på insidan. Dock inte igenom men jag vågade inte ha honom där i leklådan längre Han har ju bott där ett par dagar utan problem men nu var han tydligen allt för rastlös.Så jag flyttade över Timon i transportburen och satte ner lillen i hans gallerbur. Oj vad Mini-Meeko stormtrivdes med den nya lyan. Timmy var inte lika förtjust i samlalådan men han gick åtminstone med på att vara där och huset jag har där är ju större. Han har visserligen inget hjul men då får han komma ut och springa mer ikväll istället. Sedan får vi se om Mini blir kvar i den gröna buren eller om Timon får tillbaka sitt hem då den andra buren som jag har köpt kommer. Ja så kan det bli då man tar in en guldhamster till i hushållet. Annars så lugnade Timon ner sig efter ett tag och han fick ju med sig lite saker från den andra buren som jag bytte. Lillen ska ju inte få sno allt tillfälligt! Nej lite ordning på torpet får det lov att vara. Sedan tror jag att Mini provade allt man kan i en gallerbur. Han sprang lite i hjulet, kanske bra för att bli av med överskottsenergin ändå även om jag eg tycker att han är för liten än sedan gnagde han på kvistarna , badade i sandbadet. Bjällerbollarna ligger än så länge utanför boet men eftersom han tyckte om att härja med dem i samlalådan lär de ju åka in i huset.
Provade att ge dem båda två torkade majskolvar, de fick varsin. Dock var det roligare att gnaga loss kornen tyckte Mini-Meeko än att äta upp dem. Så jag tror det ska vara färska för att de ska falla honom i smaken. Timon brydde sig inte ens om sin där den hängde i buren så han fick in en kräcker istället som jag hade kvar. Den föll honom betydligt mycket mer i smaken.
Fast de kanske är bra att ha ändå , men nu verkar ju Mini-Meeko inte ha några problem med att gnaga direkt, han gnager på det han kommer åt helt enkelt. Osis bara att burar är i metall så man inte kan gnaga sig ut!
Så jag vill säga att ha en liten bebishamster är lite som att ha ett småbarn :) de kräver ständigt uppmärksamhet då de är vakna! Ja det finns några timmar på dagen då allt är lugnt och det är då de sover båda två.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0