Hejsan på er alla !

God dag på er alla trevliga läsare av bloggen. Ja nu har det faktiskt i allra högsta grad hunnit bli både morgon, dag och eftermiddag. Egentligen har jag bara tagit det lugnt och inte gjort så mycket hitills men alltid händer det ju i alla fall något om dagarna. Om man bara satt upp och ner på en stol skulle man ju inte få så mycket uträttat eller hur ?
Nej jag har gjort bort några små ärenden som jag hade, passade på att kolla in på second hand och träffade en fd kompis så jag bytte några ord med henne som snabbast. Sedan när jag ändå var på språng passade jag på att gå in och titta på burar men jag hittade ingen ny åt Timon. Inte det lättaste det här då man har maxmått att röra sig mellan. Tycker dock att det är lustigt att min samlalåda som jag har som leklåda verkar vara mindre fast den eg ska vara längre. Buren jag har är ca 48 cm lång . Lådan ska enligt etikett vara 50 cm lång men då jag ställde dit den hade jag gott om utrymme åt båda håll dessutom. Kan ju vara så att 50 är bredden men nej det var det inte kontrollmätte just. Endera är det min bur som är större eller så är lådan mindre än vad måtten säger. Ja man blir i varje fall inte klok av det. Får kolla med annat och jämföra men i sådana fall skulle det ju innebära att jag åtminstone kan ha en bur som är 50 cm lång åt honom utan problem. Ska mäta lite mer och fundera över det men visst vore det bra så kanske det blir något av de där andra planerna med. Egentligen kanske jag inte borde men har man en hamster blir det inte så mycket mejobb med två. Vidare så även om man inte avlar tycker jag att det kan vara kul med en hona också även om de luktar lite mer. Man får helt enkelt komma ihåg bara att städa regelbundet åt de små liven. Sedan har man ju ändå alltid alternativet öppet om man vill prova på uppfödning. Fast vi får se hur det blir. Jag måste övertala den eventuella filialen först om jag skulle behöva hyra in något djur där. Dock så hänger det först och främst på om jag får tag i en till bur. Då får man ju fundera över om det blir Timon också som ska bo där, eller honan med sina ungar. Kanske ett bättre alternativ med det senare men det får man ju ta då. Fast om jag ska ha alla här blir det för trångt då ungarna måste flyttas till nya burar men det kan man ju alltid lösa på något tillfälligt sätt med. Det är ju trots allt inte under så lång period allihop kan vara tillsammans. Eller om jag ska ha honan med ungar ute på filialen men då har jag ju samtidigt mindre koll på dem. Vi får helt enkelt se vad som händer men att kolla efter en till eller en ny bur skadar i varje fall inte. Innan jag gick så hade jag ätit lunch och det blev lite bandspaghetti över . Provade att ge Timmy en liten bit som var ljummen och gissa om hamstern smaskade på väldigt nöjt. Även om han är trött kan han då minsann lukta sig till godsakerna. Fast de går ju mest efter känsel och lukt för någon vidare syn lär de inte ha. Läste någonstans att de bara ser 16 cm framför sig också vet jag att de inte har något som helst begrepp om höjder heller.
Nej man får helt enkelt måna om de små liven när de är ute och rör på sig. Kan ju säga att jag har lärt mig den läxan nu. Och det är ju klart , det händer fortfarande att jag säger fel namn åt Timon och kallar honom för Meeko men så är det ju under en period. Att man får tillåta sig själv att sakna, men samtidigt så börjar jag ju lära känna ullnystanet också och jag tror att han bitvis håller på att tina upp mer och mer . Även om han fortfarande kan vara lite blyg så kommer han ju i alla fall fram nu och kollar om man har något gott att bjuda på. Sedan är det festliga att om han är ute i hallen så ratar han gurka och majs med. Man kan vifta med det framför nosen och han bara ignorerar godbitarna. Klart hamstern föredrar friheten framför allt annat! Ja nu har ni fått er en liten uppdatering hur det går för oss fastän jag inte hade tänkt skriva ner precis allt om framstegen idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0