Morgon på er!

Hejsan på er alla som brukar läsa min blogg och välkommen till er andra som bara chansat och klickat er in här. Idag började det med strålande sol men nu är det mulet och det ser mer och mer ut att kunna bli regn igen. Men nog om värderleken. Nu till andra saker , men det är ju perfekt väder för att passa på att göra andra saker i. Att tvätta till exempel. Sådana där grå , trista måsten men de ska ju helt enkelt ändå göras. Annars så har jag sett på Elitloppet i helgen. Höll ju egentligen på Nahar men han åkte ju ut i försöken så då fick jag upp ögonen för Royal Fighter. Vilken insats! sedan kom ju aldrig luckan i finalen men ändå. Slutvinnaren måste ändå kännas värdig så grattis till Magic Tonight med Örjan Kihlström i sulkyn. Den prestation jag tyckte var störst förutom det Royal Fighter och Jennifer Tillman gjorde stod nog ändå Lannem Silje för. Trots ett världsrekord blev hon inte ens omnämnd i SVTs sportsändningar. verkligen dåligt! Kan ju bero på okunskap hos programledarna men nog borde teamet runt dem ha koll. även på kallbloden kan man tycka. De är ju en stor del av travsportens själ. Åtminstone för oss uppe i norr Sedan kan man väl tycka vad man vill om utvecklingen och variationen av utseende inom rasen men jag tror det är viktigt att bevara dessa otroliga hästar som de faktiskt är!
Inte ska man försöka ändra på dem för mycket för att vinna mer tider, nej då kan man ta steget över till varmblod istället. För kallbloden är för härliga :) ändå så känns det som om de fortfarande är osynliga för den stora massan trots allt Järvsöfaks med J-O Persson och Nordgubben med Björn Karlsson gjorde för att bana väg och det är märkligt. För visst alla individer är olika men det är ju ändå personligheten som är det viktiga när det kommer till kritan inte vilken ras ens häst har eller ?
Ja man kan ju i alla fall börja undra...men jag tycker alltså att kallbloden är härliga precis som de är och att de förtjänar mer uppmärksamhet!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0