Rymden

Tänkte att jag skulle ta upp ett väldigt aktuellt ämne här på bloggen just nu. Har hört att det pratas en hel del om rymden i media just nu. Visst kan det vara roligt att spekulera i hur det kommer att bli framtiden med dessa resor. Fast samtidigt tycker jag det är viktigare att vi tar hand om den planet vi fått oss till skänks eller som vi hamnat på, För vad kan vara bättre och mer rätt?, hellre det än att vi tar oss till någon ny plats som vi kan förorena och förstöra. Somliga säger att vi inte kan göra något åt dagens nedskräpning men det vägrar jag helt enkelt att tro på. Alla kanske inte kan göra allt men alla kan göra en liten del för sitt närområde. Det är egentligen så enkelt och så små, självklara saker som man kan tänka på. För något måste ändras om naturen runt omkring oss ska ha en chans till att läka av sig själv, det går inte utan vår hjälp utan alla arter har faktiskt sin roll i det som kallas för ekosystemet. Det här blev väldigt tydligt för mig sedan jag såg Mitt i naturen och det gripande inslaget från Smögen. För det som vi ser flyta runt på ytan är ju bara en bråkdel av det egentliga problemet. Visst pratas det också fint om att sprida kunskaperna om miljövård vidare till barn& ungdom i skolan men hur ska man få till ett brinnande engagemang om man tvingar dem till att lära sig ?
Dessutom så tycker jag det fokuseras för mycket på lågstadiet det är sedan på senare stadium som också måste lära ut och se till att de viktiga kunskaperna förs vidare. Annars så ser vi det här glappet idag. Nu ska jag inte peka ut enbart en grupp men man kan inte komma från det faktum att det oftast är ungdomar/ unga vuxna som skitar ner utan att tänka efter på att det faktiskt får konsekvenser. Klart det finns vissa andra miljösvin också men dessa tror jag alltid kommer att vara svåra att komma åt. Man kan åtminstone försöka förändra ungas slit&släng beteende som kostar på så mycket i resursväg. För som sagt vill man så går det att göra något åt problemet, det är jag övertygad om. Det ska inte bara fodras eldsjälar som verkligen brinner för ett område, för de krafterna försvinner till sist och då står naturen där med skägget i brevlådan till sist utan att folk orkar bry sig.
Nej natur är inte något mossigt utan det är något som vi lever i varje dag. Alltså får vi försöka tolka signalerna när den inte mår bra och försöka lära oss om den.För när allt kommer omkring så sitter vi ju alla faktiskt i samma båt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0