Norrskenets Baronessa

Nu ska ni få se vad som landade i en stor kartong här hemma idag. Tror det är bäst att hon får stå långt ifrån Merlin och Murdoch i alla fall. Annars kanske det blir några små hoppande shettisföl framöver men vi får väl se. För jag har ju en liten plan att föda upp tinker men Shire är ju kallblod de med så de kvalar in bland de raser jag gillar. Sedan har jag ju en del annat godis i hyllorna och skåpen med men just kallblod har alltid legat mig varmast om hjärtat. Kanske är det allt härligt hår som gör det och deras otroliga lugn som de ofta visar som gör att man smälter. Nåja kunde inte hålla mig från att befria henne från sin mumifiering när jag hade hämtat ut boxen. Detta trots att jag hade fått ett till paket med pysselsaker som jag var tvungen att gå ner på stan sedan och hämta. Lilla Baronessa fanns fem minuter bort på kiosken. Eller ja , lilla vet jag ju inte eftersom hon springer om herrarna med hästlängder fast det är hon väldigt , väldigt värd. Hon är nästan otäckt fin och jag ser fram emot att få fotografera henne på ett par alldeles speciella ställen.
Sedan kan jag också ska tillägga att hon fått namnet efter en hingst jag tyvärr aldrig hann se live, men han fanns här i Sverige och hette Bordenog Baro & var förstås en skimmelfärgad Shire.
 
Nej jag hann ju aldrig träffa Baron men däremot en av hans söner. Shiregårdens Cevin som var och visade upp sig i samband med en liten rasparad på travbanan. När man får se världens största hästras sådär på nära håll förstår man hur otroligt maffiga de faktiskt är. Sedan är det kanske aningens behändligare och lite billigare att ha en i modellversion :P Vill ni kolla in dem mer så kan ni kika in på http://www.shire.nu/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0