Hejsan på er alla!

God dagens på er alla glada bloggläsare där ute! Nu är jag tillbaka i stan hos min lilla goseponke. Som vanligt var han lagomt glad över att matte har kommit hem igen. Tror faktiskt att han haft det rätt skönt då han har fått vara ostörd ett par dagar. Dock så vill jag tro att han i alla fall saknat lite att inte få komma ut och inga mysstunder på kvällarna heller. Han verkade i alla fall nöjd med att få smaskiga groddar och få rent i buren men sedan var han tvungen såklart att gå ut och ställa huset på sniskan igen då matte var klar. Han har verkligen sina lysande idéer den lilla hamstern!
Hur som helst har helgen varit lugn och jag har inte gjort så mycket. Spanat en del på fåglarna och försökt fota gråspetten. Tidigare så var det ju ett par som gästade föräldrarnas matning,  Nu senaste veckan är det dock bara honan som synts till. Skygg är hon dock, så man får knappt gå förbi fönstret när hon är där. Dock verkar hon väldigt snäll för till och med större hackspettarna kör bort henne, speciellt hanarna som börjat med sina revirstrider. Så större hackspettar verkar det gott om i år, päronen har fyra stycken i år, Två hanar och två honor, så det kanske är två par. En av honorna är dessutom lätt att se skillnad på mot de andra eftersom hon inte är vit, hon har en smutsfärgad fjäderdräkt.
Tror jag lyckades fånga i alla fall en par bilder som blev hyfsat bra på gråspettshonan. Vi kallar henne för Grållan.
Det gäller att hålla fast sig för glatta livet om man ska nå de smaskiga nötterna.
 
Ingen brist på större hackspettar alltså. Ska försöka spana in om jag kan hitta var de bor sedan också, men man kan säga att de blivit riktiga stamgäster likt nötväckorna som kommit i fyra-fem år nu.
Sedan så är det aldrig långt borta att mesarna själ hela showen själva så nyfikna som de är. Ibland tror jag de hittar på vissa saker bara för att det är kul. Som talgoxarna när de sätter sig på taket och sprätter snö, för att sedan flyga ner och hovra utanför fönstret . Fast vad gör man inte för att man ska få lite smaskig ost ?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0