Objektiv

Ibland gäller det ju att försöka vara objektiv brukar man säga
I mitt fall så gäller det då verkligen. Har ett telezoom Nikkor IE VD VR 70-300 som börjat krångla. Ofttas numera då jag är ute fungerar inte zoomen på det som den ska också låter det konstigt. Det som fallerar är att det inte går att ställa skärpan, i alla lägen och ibland får jag stänga av det och starta om för att den ska hitta fokus igen. Visserligen så har jag ingen annan än mig själv att skylla på men man har väl ändå rätt att hitta på en ramsa som skulle få Rudolf Anderssons klassiker att blekna. Anledningen till det är att det är ju den zoomen jag använder mest då jag är ute och plåtar och kanske därav den jag riktigt behöver. Nu står jag i valet och kvalet hur jag ska göra för att skicka in det är nog ingen idé. Gjorde det med en kamera en gång men när jag fick tillbaka den var den i ännu sämre skick så nej förstå mig inte fel men jag litar inte på verkstäderna i det fallet. Då blir frågan hur man ska göra. För med min begränsade ekonomi är ett nytt snordyrt. Samtidigt är ett bättre begagnat original också kostsamt men hur är egentligen de billigare alternativa kopiorna som finns i prestanda.
Håller de samma klass ? Nu tänker jag främst på Sigma och Tamaron som är de två stora alternativen eller vet någon annan något fler märke som finns tillgängligt för en Nikon D60,
Nej det är inte lätt det här och samtidigt har jag upptäckt två fläckar på skärmen på även den här kameran nu som sensorrengöringen inte fått bort. Åh vad jag avskyr allt vad prickar och objektiv heter för tillfället. Fråga mig imorgon så är läget kanske ett helt annat, vi får se om jag hittat något. Fast jag ska i alla fall rengöra linsen och speglarna på kameran med så får vi se om i alla fall det ena problemet försvinner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0