Naturmorgon

Hejsan på er alla bloggläsare som ramlat in här av någon anledning. Imorse när jag vaknade sken solen och det var något som sög tag i mig. Jag har ju pratat ett tag om att jag ska försöka håll koll på en sjö i närheten . Ja, det blir väl några kilomters promenad i alla fall om man ska gå både dit och tillbaka. Bestämde mig för att passa på när det var den här väderleken. För man vet ju aldrig hur det är nu på våren. Så här i efterhand var det tur att jag gick för nu är det mulet och ja jag blev väl ute i nästan två timmar. Ändå så gick jag bara i lugn takt och njöt av naturen på alla sätt och vis. Såg några hundägare som var ute och några motionärer som jäktade fram i livet, men jag tycker man måste stanna upp och passa på att reflektera över vad som finns på sidan om spåret.

Kniporna höll sig på respektabelt fotoavstånd, men det blev i alla fall en bild på dem.  Som synes låg faktiskt isen kvar på bitar av sjön med, fast det var ju mer en sörja än någon fast yta nu. Grädänderna var som vanligt motsträviga och lite för skygga så här års.
Så dem kom jag inte närmare än så här, men vad gör det då det blev många fina bilder på en av min favoriter då det gäller sjöfåglar.
Ända sedan jag först blev bekant med Storskrakana så har jag kommit att gilla dem. De är verkligen vackra och man ser hur specialiserade de är på sitt bytesområde.
Man kanske kan kalla mig Skrakstalker :P men de visade verkligen upp sig från sin bästa sida i sjön idag och då var det bra att tacka och passa på att fotografera
Sedan hade jag turen att stå på pass då ett sångsvanspar anlände under högljutt trumpetande som hördes långa vägar. Tyvärr har de blivit skrämda av ungdomar så de häckar ända längst in i sjön numera.
Ibland måste man sträcka på vingarna.
Vackraste fågeln i sjön och jag tror han vet om hur fin han är.
En liten talgoxe kom och kvittrade och ville vara med på bild.
Den ena får hålla koll på alla eventuella fågelskådare medan den andra äter så mycket den kan. Elelr så har de skaffat en ny sorts gräsklippare på fotbollsplanen ?
Storfiskaren i full huggning. Det ena paret Storskrake lät sig verkligen studeras. Även om honan fick tag i någon fisk ibland så var hanen en verklig fena på det här området.Så gott som varje gång han dök kom han upp med mat i näbben.
Fisken slukades hel, men det är ju inte helt lätt att svälja den på en gång.
Honan var lite mer orädd, så henne lyckades jag få ett sådant här fint foto på.
Ibland kan man säkert undra vad jag pysslar med då jag är ute med kameran.
Fast ska man fota Storskrake så får man vara beredd på att de dyker ner under ytan med jämna mellanrum.
Här tar man sig verkligen vatten över huvudet.
Det här strömmande vattnet kanske inte var något bra område att fiska i.
Avslutningsvis blev det också en blåmes som ville vara med på kort.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0