Idag är det ingen vanlig dag

 
Nej för det är Meekos födelsedag :). Mattes lilla gohamster fyller ett år så jag skrev ihop ett inlägg i word igår som jag nu tänkte dela med mig av till er andra som kikar in här.Det kanske säger något mm mig som person men också hur mycket jag värdesätter mitt lilla husdjur.

Sä är underbart är det att vara sambo med en liten hamsterkille på ett år och dryga 200 gram.Även om jag har haft just guldhamstrar tidigare är det ingen av dem som har lärt mig så mycket som Meeko. Han har en underbart litet sätt. Redan från början märkte jag att han praktiserar feng shui. Huset måste stå på snedden, gör det inte så då jag varit och städat *läs stökat till* då måste han såklart ut och ställa allt till rätta. Även om han är jättetrött. Sedan så hade jag en kritask med spån i som toalett åt de andra.Det har inte gått med den här grabben. Nej bland det första han gjorde var att gnaga sönder den. Så fick han en i hårplast istället men den dög bara tll sandbad. Behoven gör man helst i ett hörn där man är noga med att krafsa bort spånet först innan man uträttar dem.Sedan så är man kräsen.Matte har försökt få honom att gnaga på kvistar så hon ska slippa bli störd ibland på nätterna då han hänger på burgallret, men icke det är bara kräckers och spisbröd som duger till att vässa tänder på tydligen. Sedan är han såklart en klätterapa som ska vara överallt och ingenstans då han får vara ute i selen och gå i koppel. Fast det är nog inte riktigt Meekos grej för ibland protesterar han vilt över att behöva ha den på sig, slänger sig på sidan, eller med alla fyra i vädret och sprattlar och fräser. Dock är det ju som sagt roligt när man väl har kommit i den och får se vad matte har för spännande lektyr i bokhyllan, kanske ett hamsterlexikon ? På eftermiddagen eller kvällen om man får komma ut, ja då är man trött och lite pömsig som matte säger men då tycker mandet är skönt att bara få komma upp , sitta hos matte och mysa endera på henne eller undangömd i hennes munkjacka. Så är det alltså att ha blivit hambo igen som man lättast kallar personer som bor ihop med sin hamster. Fullkomligt underbart och matten som skriver detta ångrar sig verkligen inte att hon köpte en liten ullråtta igen. Som simmarna kanske säger om marsvin , men den beskrivningen passar faktiskt in på hamstrar med. Den enda nackdelen som matte kan komma på förutom att bli vväckt mitt i natten ibland är att de lever så kort tid. Fast det kanske är just därför man lär sig ta vara på tiden man trots allt får ha tillsammans med de små liven. För det blir ju så att man får lära sig att ta vara på varje dag och varje liten stund man kan umgås. Gör man det , tar sig tid med dem och kommer dem nära så upptäcker man faktiskt att varje litet djur också har en helt unik personlighet där ingen annan är den andra lik.
Vi tjuvstartade egentligen själva presentöppnandet redan igår kväll. Detta för att han skulle ha en chans att vänja sig vid sitt nya klätterträd och nog ser det ut som han gillar det. Det blev verkligen helt i hans smak och jag tycker han ser ut att säga : Matte,matte se så stor jag är!
Sedan fick han smaka på något nytt nämligen en smådjurspizza. Gott att gnaga loss saker från men brödet var nog lite väl hårdtuggat, får se om han ska få prova igen senare.
Liten nyfiken kille tycker om att sitta i skor.
Har du något mer gott åt mig där inne i skåpet så ro hit med det!
Tittut alla fans här är jag!
Favoritpresenten blev nog ändå som väntat kräckersen. Tur att han bara får en åt gången för på två sekunder  eller ja kanske två minuter så hade han skalat av allt ätbart från pinnen och burit in det i boet. Precis som han är rädd att någon ska komma och ta det goda från honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0