Megalodon

Jag tänkte inte enbart låta depriemrad idag. Nu ska jag berätta för er om ett program jag såg igår på Animal Planet. Egentligen hade jag tänkt släcka tvn men så slog jag över och ramlade på det här. Det handlade om Megalodon. Ett slags jättehaj som forskarna ansåg vara utöd. Det senaste fossilet man hade hittat var 10.000 år gammalt.
I alla fall så skedde en rad märkliga saker, en fiskebåt ramamdes och sjönk, man hittade en val som fått stjärtpartiet avbitet och man såg konstiga saker på kameror som fanns utplacerade på havsbotten över hela världen. Visst låter det här som en sience fiction roman ? Men det är ju inte det. För när man sedan började studera incidenterna närmare så visade det sig att det fanns ett mönster. Överallt där det hade hänt saker fanns det knölvalar i närheten. Knölvalar var just ett av megalodons favoritbyten. Man gjorde ett betes test med en valatrapp på det mest troliga stöllet och vad hände ? Jo hajarna flockades först , för att sedan försvinna helt från radarn. Forskningsbåten rammades av något stort. två forskare gick ner i en hajbur och höll på att slitas med ut men lyckades ändå på något sätt märka varelsen. Efter kaoset så fick man in en signal på datorn och varelsen dök långt djupare än någon annan känd art. Ja vad kan det vara som finns där nere i djupet ? Det vet ingen än så länge mer än varelsen själv och havet men jag tror i varje fall på att det finns så mycket som fortfrande är okänt för oss så visst varför inte ?
Tanken är ju faktiskt fascinerande, samtidigt som den är lika skrämmande men jag tror vi kan känna oss rätt säkra på att slippa möta den eftersom hajar trivs mestadels i varma vatten. Även om vi har ett antal arter haj efter våra svenska kuster så är det ju faktiskt ingen av dem som vi behöver vara rädda för. Sedan så har man ju alltid ett val med som man kan göra, valet att gå ner i buren, ge sig ut på surfinbrädan trots varningskyltar eller också kan man hålla sig på torra land.För jag ryser lika mycket om inte mer när jag sett Sharkwaters.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0