Dramatik

Jag hade egentligen inte tänkt skriva något mer om den här saken än det inlägg jag gjorde tidigare. Fast det har kommit en hel del kommentarer från media i veckan som jag inte kan låta bli att reflektera över. Visst vi är många just nu som undrar över vad som händer i Stockholms skärgård. Det vore mer konstigt om vi inte funderade eller åtminstone reflekterade över de senaste dagarnas händelser. Fast jag tror mer att det är tidningarnas skriverier som faktiskt kan skrämma upp folk och jag litar på försvaret. Visst ska de ha en viss öppenhet med vad som händer och de har faktiskt valt att informera allmänheten men samtidigt kan de inte gå ut med för mycket fakta heller. Skulle de gå ut med mer , skulle de riskera att motparten får reda på känsligt material. Så jag tycker det är viktigast att de får göra sitt jobb utan att bli störda. Vi lär ändå aldrig få alla detaljer kring händelsen och det är nog faktiskt lika bra att vi inte vet allt heller. Sedan skrattade jag åt en kommentar som löd: Alla fakta kan vi inte säga inte ens till journalister, så vi går ut med det vi kan. Kring det tänker jag bara, nej speciellt till dem ska man väl undvika att röja saker man vill hålla hemliga ?Också tycker jag att aftonbladets reportrar har varit för närgångna med. Åtminstone de första dagarna när man skulle söka med sonar innan säkerhetsavståndet upprättdes. Fast det tycker jag media borde kunnat lista ut själva också, att ska man lyssna av under vattenytan då kanske det inte är så smart att ligga alldeles i närheten ?
Dessutom så är tanken med en ubåt att kunna  överraska sin motståndare så det vore ju inte speciellt smart att avslöja heller var våra egna ligger. Som någon expert sa så använder vi ju oss inte heller av våra ubåtar inomskärs utan deras främsta uppdrag är att ligga utskärs och bevaka. Mer än så behöver man ju inte gå in på det, utan där tycker jag att man kan släppa det.  För så roligt tror jag inte att det är heller att bo mitt i skärgården just nu och behöva ha all uppståndelse runtikring eller att man ska behöva vara på sin vakt jämt och ständigt.
Fast och andra sidan så är det här ju bara hur jag tänker kring allt det här men jag tycker i alla fall att media ska visa större respekt och inte ge sig in och snoka på områden som inte är tillåtna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0