Ojdå

Hejsan på er!
Nu är jag här en stund igen. Fast rolig natt har det inte varit.
Kunde inte alls sova nästan på grund av den förbaskade snuvan som gör att jag är igen tätt. Dessutom har jag ont i halsen och hostar upp slem. Visst låter det kul ? Nej man blir lite less och småfustrerad. Fast så här är det väl då man fungerar mer eller mindre som en tvättsvamp och suger åt sig alla bacilller med. Nåja ska försöka kurera mig i alla fall. Sedan var jag lite orolig över Meeko med. Han brukar visserligen prata en hel del i sömnen men igår pep han och det lät lite rossligt tyckte jag. Så då är det ju klart man blir orolig. Man vill ju inte att ens lilla djur ska bli sjuk heller. Nåja idag konstaterades det i alla fall att hamstern sover normalt och har varit uppe och stökat Det kanske alltså bara var jag som oroade mig i onödan. Får hoppas på det men jag undviker i alla fall kontakt med honom nu då jag är förkyld. Visst måste jag byta på honom men då ser jag till att tvätta händerna innan. Hade ju tänkt att få behålla honom ett bra tag till, eller ja i alla fall 1-2 år. Det är ju den förväntade livslängden på de där småttingarna. Fast det vet man ju också om när man skaffar dem och även om det är trist så får man ta vara på tiden man får ihop och göra den till det bästa som man bara kan. Sedan blir det ju faktiskt också så att även om de är små så kommer de nära en. Speciellt om man har tålamodet att lägga ner den tid jag gör på Meeko varje dag :). För visst är det mysigt att ha ett litet sällskap som ligger stilla och myser 5-10 minuter på en i soffan om kvällarna. Sedan kan man undra vad han tänker när han tittar på en med de där svarta små pepparkornsögonen också.
Såg dessutom ett intressant program på Kunskapskanalen igen. Jag hamnar oftast där. Det handlade om hur en flock mantelbabianer hade adopterat både hundar och katter. Eller ja de var i alla fall integrerade i flocken och utgjorde en del av gemenskapen. Fiffiga djur är. Det som bidrog till att djuren kunde göra så här var dock att de fick mat av människan men visst är det fascinerande att se hur de kan lösa problem ?
Hundarna och aporna hjälptes åt med skyddet av flocken medan katterna utgjorde en mer social kärna.
Även om de hade andra skäl än oss så var det fascinerande att se hur aporna gjorde på liknande sätt med och tog sig dessa husdjur.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0