Värme

 
 
 
Just nu så undrar jag hur sommaren ska bli.
Inte helt konstigt kanske för idag har vi väldigt varmt här i luften.
Kollade på termometern nu som ändå ligger i skuggan och den visade på 24.2 grader, innetemp 222.
Är jag i tropikerna ? Nej långt ifrån. Det här är mellersta norrland.
Visst, värmen är underbar på många sätt men samtidigt så är jag av den sorten som inte gillar den speciellt. Delsvis har jag lätt för att få värmeslag men sedan har jag också så ljus hy att jag lättare bränner mig och ni vet väl att risken för att få hudcancer ökar om man solar ?
När säsongen är som värst brukar jag alltid smörja in mig bara för att vara säker även om jag försöker vara inne så mycket det går och om jag ska gå ut försöker jag alltid att klä på mig. Har vid ett par tillfällen glömt det och då får man sota direkt. Så det är väldigt onödigt att faktiskt chansa från början då. Tog mig i alla fall en härlig promenad idag med och det var inte långt ifrån att jag hade följt tärnornas exempel *plask* men tyvärr har vi bakterier i fjärden så då blir man ju inte så sugen på att doppa fötterna ens.
Sedan tycker jag att det är lite väl tidigt på säsongen med. Hur länge ska det vara så här varmt ? Blir det så här från början nu är ju risken stor att resten av sommaren regnar bort istället och det är ju aldrig bra.
Vi får se vartåt det kommer att luta men jag tycker inte att man ska behöva ha dålgit samvete för att man hellre sitter inne då solen skiner ute.  Dessutom finns det en till baksida med värmen. Det kan bli värmeåska och jag vill inte tänka på vad en blixt kan antända då markerna är torra som fnöske.
För några år sedan brann det enpå ett berg  bit från mina föräldrars hus. Någon hade varit oaktsam vid släckning på en grillplats, men jag lärde mig en sak. Hur snabbt det kan gå om elden väl får fäste och hur svårt det är att släcka eftersom det kan ligga i undervegitationen och pyra.
Fortfarande på samma plats om man vet var man  ska kolla så kan man se spåren och jag lovar det var inte kul att se den kala bergsidan efter så lite slarv kan orsaka mycket skada. Nu var det ändå tur den här gången att brandkåren snabbt var på plats och att elden inte hann få ordentligt fäste
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0