ESC

Såg såklart också på finalen av ESC. Det är svårt att missa den. I alla fall om man är lite musikintresserad. Visst kan man skippa spektaklet helt men jag tror inte det är så lätt . Speciellt inte i Maj månad i varje fall. Hur som haver så hade jag mina favoriter efter att ha sett första semin och kollat in bidragen till den andra. Fast det var ovanligt svårt att tippa vilket bidrag som skulle gå ut som segare i år. Sedan är jag glad att låten som vann faktiskt gjorde det. Man får väl tycka vad man vill om Conchita men låten är verkligen både stark & berörande , det går inte att säga annat.Såklart blev jag också glad när Nederländerna kom på andra plats med sin fina countryballad. Jag smälte, fast jag kanske är aningens partisk i bedömningen av den. Sedan vill jag säga att Sanna gjorde en bra insats då hon till sist hamnade som trea. Tyckte hon verkade lite spänd i början av framträdandet men det är ju inte helt konstigt men den pressen som måste ligga på dem de äntrar scenen. Vidare så hade jag och min kära far redan pratat om det innan men samtliga låtar som fanns uppe i toppen efter tävlingen igår var bitar där sången verkligen fick komma till sin rätt. För det är väl faktiskt så att det är texten och melodin man egentligen tävlar med och inte resten som händer på scenen. En del gör ju väldigt påkostade scenshower men jag tror att vissa sådana bidrag faller på att det blir för mycket och för rörigt.
Sedan undrade jag hur Polen kunde få några röster överhuvudtaget men jag har ju sett att jag inte är den enda som tydligen har missat deras skämt. Tyckte verkligen inte att det bidraget hörde hemma nu på 2000-talet utan kände mig grymt besviken för de har faktiskt haft rikigt bra bidrag vissa år.Smaken är väl dock som baken, delad med andra ord men ibland måste man ju ändå få undra hur andra människor tänker. Förstår däremot inte hur det kunde gå så dåligt för Malta som hade en så glad och trallvänlig låt men det är väl samma där och Irland...som faktiskt vunnit x antal gånger tog sig ju inte ens till final.
Nej..säga vad man vill men jag hoppas att tävlingen igår kan sända ut ett litet eko om att man ska låta texterna och sången höras mer i låtarna så de inte bara försvinner i bruset av en massa andra ljud.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0