Hoppsan

 
 
Det kan man verkligen säga efter två dagar nu.
Har suttit och tittat på en alldeles speciell kanal. Bara för att pappa var tvungen att visa Horse1 för mig. Nåja så kan det gå. Det borde jag ha lärt mig och alltid kan man ju snappa upp några nya kunskaper. Så är det. Igår satt jag och såg på Roelx cup hoppningen från Achen. Vi var nog många som tappade andan när olyckan inträffade för Katrine Eckermann. Speciellt om vi reflekterat över den här säsongen då två tragiska dödsfall inträffat. Man fick ont i magen där man satt framför tvn men medicinteamet var verkligen snabbt på plats nu. Drog en suck av lättnad när den första rapporten kom om att hon skulle klara sig och att hästen också verkade vara oskadd. De hade verkligen änglavakt kan man säga. Samtidigt så ser jag att det finns de som gnäller över sporten och klagar på att den är farlig. Visst finns det risker inom ridsport , hästar är stora djur och det är enorma krafter det handlar om men det vet man ju om när man ger sig in i näringen. Dessutom så är det svårt att minimera alla dessa risker med, även om man försöker sitt yttersta vet man aldrig när olyckan är framme.Det kan hända även den duktigaste och mest erfarna ryttare men det vore mer djurplågeri om hästarna inte får göra något som de tycker är roligt. Ni som tittade såg säkert hur segraren, Christian Ahlmanns hingst busade och visade upp sig när det var dags för prisutdelning. Jag tror inte det var en rädd eller stressad häst, snarare tvärtom. En häst som var full av energi som visste om att han hade varit duktig och vunnit. Fast jag tror alla blev lite extra spända över kraschen innan och reagerade på det. Men visst det är risker med att rida fast det finns många andra saker som är betydligt mer farliga. Sedan kanske man kan bli mörkrädd av att så få hjälmar klarar de gällande kraven, men det är ändå den bästa försäkringen att ha just hjälm och skyddsväst.
Vidare så kan ju olyckan även hända vid hanteringen av själva djuret , men jag tror mycket grundar sig i hur vi väljer att läsa av dem och kom ihåg, hästar är faktiskt flyktdjur och det räcker med så lite för att de ska rycka till. 
 
Fast det var inte det enda jag tänkte dela med mig av efter att ha sett på den här kanalen. För på kvällen så snubblade jag över en bra serie också. Har ni hört talas om Heartland ? Om ni gillar hästar så tycker jag defenitivt att ni ska se den eller läsa böckerna som också finns.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0