Ruskväder

 
 
Det är verkligen svårt att komma in i någon vidare julstämning i år. Var på väg att få lite av den när det kom köldgrader och blev lite fin vit rimfrost på marken. Fast det försvann lika fort igen såklart och just nu, idag är det grått och världens ruskväder ute. Ni vet sådär då det både regnar och blåser. Inget vidare väder alls med andra ord utan man gör bäst i att hålla sig inomhus. En liten sväng ner på stan har det dock blivit ändå för att göra klart de sista ärendena inför jul. Allltid skönt när man kan ta det lugnt den sista veckan innan och bara mysa istället för att stressa med julklappsinköpen. Nej då kopplar jag mycket hellre av och försöker komma in i andan istället. Som alltid följer jag SVTs Juklalender. Det är barnsligt roligt :). I år är den dessutom kanske extra spännande då den handlar om pirater och en skatt. Sådana äventyr tror jag aldrig man kan växa ifrån. Sedan känner jag ju igen mig lite då den har spelats in i den kroatiska övärlden för även om det var 14 år sedan vi var där så kommer man ju fortfarande ihåg en del av den där magin som finns på vissa ställen i den trakten. Fast man behöver ju såklart inte åka utomands för att kunna uppleva spänning i vardagen, men jag är glad över att ha fått vara där och se skönheten. Men det var också mitt livs värsta resa på ett annat sätt men det kan jag skriva om en annan gång.
 
Det är verkligen fin natur där nere, så vackra vyer med alla berg. Fast om man tänker tillbaka så ja..vilket hemskt liv med många hårda prövningar folket där har haft.

 
Havet är vackert turkosblått och det gör nästan ont i ögonen då det glittrar i solskenet. Sedan var det första gången jag inte hade några problem med att ligga på ytan och flyta :). Vi var där mitt i sommaren och jag kan säga att jag inte direkt saknade kylan eller snön, fast jag fick influensa så egentligen ville jag nog bara hem men lite hann jag i alla fall njuta av solen. Även om det var för varmt för en och annan kräfta.
Fast en sak saknar jag än så länge i årets kalender , kanske har jag sett för mycket på Pirates Of The Carribean men  handlar det om sjörövare så borde man ha  väl ändå ha med båtar. Älskar dessa gamla träskepp. Även om Götheborg III är en modern rekonstruktion så förtar det inte hennes skönhet.
Man får en känsla av historia när man ser kanonerna stå där ombord och med lite fantasi kan man tänka sig hur hårt livet var ute till sjöss. Fast det är också mycket spännning i det och intressant att lära sig hur saker&ting fungerade då.Det är kanske inte så många som tänker på det men utan alla händelser i historien hade vi ju faktiskt inte funnits till idag :)Dessutom finns det hela tiden nya saker man kan intressera sig för och upptäcka om man bara tittar tillbaka lite. Man behöver inte snöa in sig helt på all ny teknik eller bara bry sig om ytan. Det finns så mycket mer som är värdefullt.  Sedan passar det kanske in mer att tänka tillbaka på en sådan resa då det är mer höstlikt ute. Nog för att jag uppskattar våra årstider men ibland blir det väldigt mörkt, grått och trist ute. Då kan man plocka upp bilderna igen och reflektera mer kring hur det var då. För när man väl var mitt upp i allt så kanske man inte stannade upp och tänkte efter så mycket, det brukar ju bli så att man vill försöka ta in allt när saker väl intträffar.Saken är dock väldigt klar att man hinner se en hel del när man tillbringar 500 mil på vägen i bil.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0