Eye Of The Tiger

Jag blev så otroligt rörd av ett program jag såg igår kväll på Kunskapskanalen om tigern. Det handlade om en filmare i Sibiren som hade följt en familj katter i tre generationer.Så många underbara bilder och så fina porträtt av varje djur, han hade verkligen lärt känna dem som individer. Sedan vände det sig i magen på mig när bilden av tjuvjakt kom upp till ytan .Att man kan vilja skada ett så fantastiskt djur är för mig ofattbart men tyvärr är det mycket pengar med i bilden. Det och den österländska synen på medicin är de störta orsakerna, fast det finns ju faktiskt forskning som visar på att det bara är lurendrejeri. Tigerben har ingen som helst inverkan på folks hälsa ändå lever det så starkt i den tron, så starkt att de vilda tigrarna håller på att försvinna, bli utrotade och det är väldigt sorgligt. Fast det är också en allt för vanlig syn för många djur i de vilda i takt med att vi människor breder ut oss mer&mer. Dock så tycker jag att vi borde kunna stanna upp lite , om vi nu är det enda djur som kan tänka, det sägs ju det och reflektera över vad vi håller på med egentligen. Däremot så är jag övertygad att om vi bara vill kan vi åtminstone göra något för att skydda djur&natur innan det är för sent. För det finns så många fantastiska djur där ute bara man försöker skapa sig en bild av dem och en relation till dem.
Har visserligen bara sett tiger i djurpark men inget tar bort den där magin man kan känna när de tittar rakt på en. Det känns verkligen som de ser rakt igenom en och visst kan det räcka för att göra en mer ödmjuk.
Inget är heller som att höra en tiger ryta, nackhåren reser sig och man blir på helspänn, men oj så mäktiga de är.
När vi var på besök i somras så fick de precis mat. Fyra kg kött på en måltid per tiger. Vet att det finns många som kritiserar djurparker också men tänk, hur skulle det gå om man släpper ut djur som är födda i fångenskap och som aldrig har upplevt något annat ? Det skulle kanske bli som i  Zainesville, Ohio och det är en hemsk tanke. Visst ska djuren skötas efter bästa förmåga men jag tyckte att de här katterna såg ut att ha det väldigt bra.
Samba såg ut att njuta efter att ha ätit, men hon var fortfarande på helspänn när jag kom tillbaka en andra gång för att fota mer. Allt folk hade gått därifrån så det blev bara jag och katterna. Mysigt och jag såg faktiskt hur öronen rörde sig då hon hörde mig.
Till sist så tyckte hon att hon kunde kosta på sig att slappna av och vila på maten. Samtidigt så kom syrrans ena tös flåsande uppför backen och undrade var jag hade blivit av . Fast jag får erkänna att det var väldigt svårt att slita sig från hägnet, hade det inte varit stängningsdags så hade jag kunnat stå kvar länge.
Fast den bild jag är mest nöjd med får ändå bli denna. På vägen ner gick vi förbi hägnet där de har avelsdjuren. Första gången vi passerade syntes inga tigrar till men nu fick jag verkligen en perfekt bild då den ena av dem visade upp sig från sin bästa sida. Då gjorde det mindre att de vita hanarna Nalin och Terak inte visade sig utan höll sig i bakgrunden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0