Datadebatten

Hejsan.
Idag känner jag att jag måste få ta upp ett problem som varit på tapeten ett tag. Det har debatterats mycket sedan Pewdiepie valde att stänga ner kommentarsfältet på sin Youtube. Allvarligt så tillhör jag den sorten som aldrig befattar mig med att se på de där kanalerna. Ändå hör man mycket från dem som läcker ut i media och skapar ett eko i omvärlden. Det som sprids digitala vågor är dessutom oftast inte bra saker. Ta till exempel alla kommentarer full av hat som riktas mot dataspelsälskande tjejer. Varför kan man inte bara istället fokusera på glädjen med själva spelandet utan att man ska behöva dra in andra saker i det också.´?
Det har jag svårt att förstå och jag tror att de hårda tongångarna som skrämmer bort många från att alls vilja börja med intresset. Rätta mig om jag har fel men det kan vara en del i hela sanningen. Sedan tror jag att den andra biten är att spel som oftast spelas i riktiga gamerkretsar oftast väldigt *grabbiga* som diverse krigsspel medan vi tjejer istället ägnar oss åt diverse oäkta dataspel som Sims. Bara en sådan attityd att kalla ett av världens mest storsäljande spel för oäkta eller när folk , i synnerhet killar skrattar åt en kan göra mig så less och förbannad. Fast jag undrar vilka det egentligen som har kommit längst med den personliga utvecklingen kanske tack vare sitt spelande ? Ja just det finns många aspekter av det men jag kan inte förstå varför man ska trampa på andra som har samma intresse, då är det väl bara bättre att låta saken vara istället ?
För jag är väldigt övertygad om att det finns de tjejer där ute som älskar att spela lika mycket som killarna, ändå så får de inte rum att synas på samma sätt utan blir klassade som introverta nördar ;P men det är ju kanske det killarna också i själva verket är. Så det kanske är precis därför vi måste sätta ljus på att problemen fortfarande existerar. Vi har hela tiden kämpat för jämnställdhet men om vi gräver oss ner i bottendyn hur ser det då egentligen i själva verket ut ?
Sedan kanske några skrattar med åt alltihopa och menar att det här är ett I-lands problem och visst, till viss del kanske det är så också. Fast hur ser det då ut för kvinnor/tjejer i många andra av världens länder ?
Jo tanken på det är uppriktigt sagt väldigt skrämmande. dessutom tror jag knappast att världen blir bättre om vi lär våra barn att strida. Samtidigt så kan jag beundra de som jobbar med att försvara vårt land men jag är glad att jag slipper brottas med samma svåra frågor som de får möta. Någon forskare hävdade att krigsspel inte alls var farligt , men jag tror att man blir väldigt avtrubbad till våld om det blir för mycket och det är nog väldigt lätt hänt då det matas från alla olika håll. Dessutom så fungerar det ju inte alltid med diplomati ute i den stora världen men jag tror ändå att man alltid ska försöka undvika en väpnad konflikt in i det längsta.Hårdhandskarna ska alltså bara tas fram då det absolut inte finns någon annan lösning. Så på det sättet är jag faktiskt väldigt tacksam över var jag bor, speciellt om man sett något annat. Det pratas ju så mycket om olika konventioner men det kan jag säga att under brinnande krig finns inga lagar och att bara komma i efterhand och se spåren av ett är hemskt för det träffar en verkligen rakt i hjärtat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0