Morgonstund

God morgon på er alla glada människor där ute.
Nu tänkte jag göra några uppdateringar så ni vet vad som händer på den här fronten. Har inte velat säga något om det än men nu har jag fått igång mitt wii som jag köpte för ett par veckor sedan. Ska nog inte säga hur jag bar mig åt men först så fungerade det inte på min tv. Tog hem det till päronen för att prova igen och där ute gick det galant så jag följde kopplingarna och nu har jag ju fått till det :)
Så nu lär det bli en del nördande av Super Mario och Donkey Kong när jag köpt ut två nya classic controllers efter påsk.
Tills dess håller jag mig lugn *skratt* också spelar jag ju Sims 3 som vanligt såklart. Så jag känner faktiskt att min energi delvis håller på att komma tillbaka. Vilket också märktes i helgen när jag jobbade en hel del på dockhuset och i veckan kanske jag ska försaka få lite textilier till det sydda. Ni hör ju. det är mycket pyssel på G just nu.
Vidare så tog jag mig en prommis igen innan jobbet. Det ska visst bli sämre väder sedan så då känns det skönt att redan ha varit ute. Såg hur som helst den första stärnan för i år. Nej det är inte jul, jag pratar om silvertärnor såklart :). Dessutom var jag tvungen att le lite när jag hörde måsarnas skrik. Jag undrar om det är så att de naturligt förvandlas till sång när man bor vid havet ?
Det är i alla fall min teori sedan blev jag tvungen att skratta ..såg på senaste "Smartare än en femteklassare". Brukar inte se på varje avsnitt men ibland händer det. Nåja hur kan man tro att stören var en gädda. jag menar gäddan är knappast utdöd från våra vatten ? eller att örnen är det snabbaste djuret ?
Hur som helst kanske det här bara talar mer fär något som jag tyckt länge nämligen att man måste in med mer undervisning om djur&natur i skolan och då menar jag på alla stadier för det där är kunskaper som inte är så svåra.Om man skulle be en okunnig säga skillnaden på en silltrut och en fiskmås vore saken mycket värre.Fast åter igen så är det bara mina tankar om saken men man måste ju undra hur vissa ser på naturen eftersom det slängs så mycket skräp i dikena efter våra vägar.Lärde mig något viktigt i somras när vi besökte gästande briggen Tre Kronor. Visste ni att det tar flera hundra år för en plastmugg som slängs i havet att brytas ner ? Den tanken tycker jag är riktigt ruskig och man ser ju på all bråte som flyter i land längs kusterna eller det som fastnar i nät. Det var rent ut sagt både läskigt och vidrigt att få se bilderna och att få veta. Nog för att man redan hade lite kunskap innan men att det var så illa...det trodde man faktiskt inte.
Synd bara att så få gick och lyssnade för det var mycket matnyttigt som lärdes ut och kan man redan en del är det ju långt ifrån fel att lära sig ännu mer.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0