Hur ska jag göra-Ritskolan del I

Nu så undrar jag en sak.
Vad tycker ni ska jag fylla i linjerna på denna  med svart ifyllningspenna, eller bara måla i mer med färgpennan.Kanske vissa tycker att jag ska låta den vara som den är när jag färglagt klart men själv så har jag inte deb blekaste. Känns som den skulle kunna bli lika fin med båda alternativen helt enkelt.
 
Tycker faktiskt att färgåennor är riktigt ba att färglägga med emellanåt då de ger mjukare toner i färgerna+ att det går ganska lätt att sudda om man har ett bra radergummi men de är också lätta att göra skuggor med då man kan dra ut med fingrarna. Visst man får tvätta händerna sedan men det är inget som jag är direkt ovan vid heller eftersom jag är vänsterhänt.
Är man det så är det ett tips att man lägger pappret på sinskan när man skapar så man inte behöver riskera att dra ut färg där den inte ska vara.Sedan kan man ju alltid jobba helt digitalt med men jag tycker det är mycket roligare att sitta med penna och papper framför sig på bordet.
Det är ju såklart upp till var och en och man väljer ju den metod som passar en bäst personligen.
Somliga brukar undra var jag får alla mina idéer till motiv  från när jag ritar och det är verkligen olika. Eftersom jag gillar mest djur, framför allt hästar så kanske det blir så att det är vad jag ritar mest. Hämtar inspirationen från andra bra tecknare, bilder jag sett på nätet, filmer, hästar irl osv.
Kort sagt en massa olika sätt men bildernas komposistioner brukar jag komma på allt eftersom om jag inte redan har en färdig bild i huvudet.Dessutom så berot det ju också på vilken stil de ska ha. Om det ska vara i samma stil som bilden ovan eller om jag ska teckna mer serieliknande pållar.
Då jag börjar har jag oftast inte den blekaste om hur slutresultatet ska se ut utan det växer helt enkelt fram allt eftersom. Fast just den här som jag börjat på hade jag rätt klar för mig redan då jag hämtat den största delen av inspirationen från http://www.youtube.com/watch?v=yW1SRBZDz34
Sedan så kan man ju också rita från levande motiv men jag tycker det är enklare att göra det från minnet, eller efter kort och det gäller att öva en massa helt enkelt. Vet inte hur många timmar jag lagt ner genom åren på det och ändå ser jag att det finns många som är så mycket duktigare och ritar/målar bätttre än de enkla bilder jag gör men jag gör det som en kul hobby.Eller är det en släng av den där välbekanta självkritiken som tittar fram igen tro ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0