Hoppla hejsan

Då var man här igen efter en rolig helg.
Varit jättefint väder dessutom också har det både blivit kalas i Lördags hos syrran och firande av mamma på morsdag idag.
Fast jag satt lite klistrad vid TVn istället och följde travet från Solvalla.
Elitloppet är för mig en av årets höjdpunkter och det blev ju verkligen spännande till sist, trots det ihållande regnet de hade.
Ett stort GRATTIS vill jag passa på att framföra till vinnande Nahar,körd av Robert Bergh och ägd av Daniel&Henrik Sedin.
Vilket lopp alltså. han fullkomligen flög ju fram på upploppet, tack igen för en bra show. önskar jag hade kunnat skicka ner lite sol norrifrån men det snöade ju i alla fall inte :P
Dessutom så har jag hunnit pyssla lite med också såg jag på en väldigt bra film också nämligen P.S I Love You, den har så fin handling tycker jag. Sorglig men samtidigt finstämd och varm på något sätt med en känsla av härlighet och jo jag gillar ju Irland och soundtracket med.
Inget hjälper så bra som att lyssna på en jig när man är nere och man blir genast sugen på att stampa takten.
Nautrligtvis så tycker jag ju även om vår egna folkmusik och visor men det är något visst ändå med de mer nertonade irländska/skotska folkvisorna, kanske hörs vemodet mer i dem.
Det är nog ingen slump att mina tre absoluta favoriter är skotska. De hag verkligen gillar är Amazing Grace, Auld Lang Syne och Loch Lomond. Ska jag nämna en irländsk låt som jag tycker om så blir det Carrickfergus, fast det finns ju såklart många som är bra och det är svårt att riktigt rangordna någon sådär. Ja det finns till och med gamla IRA visor som jag kan sitta och digga&tycka är bra.
Om jag ska våga mig på att gissa vad det är som gör just att den sortens musik blir så bra så svarar jag att det beror på enkelheten. En flöjt en gitarr och ett piano+ en bra melodi kan man komma väldigt långt på.
Och jo jag tänkte lägga till ännu en mening, ni som inte gillar bloggen strunta i att läsa den då istället för att ge mig en massa taskiga kommentarer. Jag skriver för att jag gillar det så låt bli att racka ner på någon annans intresse, jag tror inte ni skulle vilja att någon var så elaka mot er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0