Hejsan på er alla!

Hinner vara inne nu en stund innan gästerna till kalaset kommer.
Eller så mycket till kalas kanske det inte är längre men det duger i alla fall fint för mig då det bara är jobbigt med en massa folk.
God mat blir det då mamma har gjort lasagne &jag är precis som katten Gustaf i det fallet, jag älskar det.
Sedan blir det smaskig Windsor-kaka som tårta ,också den efter mina önskemål så det kan egentligen inte bli så mycket bättre.
Fast det största som hänt för dagen är att en av talgoxungarna har ätit ur min hand. Hon har hela tiden varit mest framåt av dem och kommit och plockat ur nypan när man hållit upp den mot grenen men idag kom hon alltså till handen och satt där nöjt &plockade för sig av ostbitarna fast hon försökte ändå att tigga av sin pappa men jag tror de vuxna fåglarna tycker det är dags för deras ungar att lära sig äta själv nu.
Det märker man på att ungarna kommer själva och de vuxna fåglarna flyger undan mer &mer när ungarna tigger istället för att stoppa i dem mat. Dessutom är det stor underhållning att se hur ungarna försöker lära sig vad de kan äta då de drar i både blad och grästuvor men det är ju så de ska lära sig vad man faktiskt kan äta och inte.
Jag vet att vi alla är olika och tur är väl det men jag skulle aldrig kunna tänka mig hur det vore om fåglarna inte fanns. Då skulle vår planet bli bra mycket mer tystare& tristare tror jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0