Tjuvstart

Idag har jag tjuvstartat med att äta semla.
Det blir säkerligen en till på Tisdag och troligen även någon efter det.
Egentligen hade jag tänkt hålla mig och vänta till rätt dag men eftersom jag följde med på gudstjänst i kyrkan idag så serverades fika i församlinghemmet efteråt.
Nej , jag har inte gått och blivit troende för det men det är mysigt att gå när de ordnar något speciellt som "Fastlagskul".också var ju systerns två äldsta barn med.Fast ananrs tycler jag kyrkan ute hos päronen är rätt så mysig att vara i med om en kyrka nu kan vara det.
Den är gammal, byggd i slutet på 1700 talet och man riktigt känner hur den andas historia men nu var det inte enbart om en gamma byggnad jag tänkte skriva idag, även om jag tycker att de är intressanta att lära sig om och kanske för att de tillhör en tid som håller på att glömmas bort i dagens stress.
Glömmas bort att den faktiskt har existerat men nu ska jag skriva om något annat fast lite på samma tema ändå.
Det är magiskt att  höra äkta klang av bjällror, det finns inget ljud som är som hovarnas läte mot snön.
Det insåg jag idag när jag skickat iväg syskonbarnen på en gratis slädtur, givetvis med häst&slade, ingen fyrhjuling som på midsommar här inte.
Att sedan få se dem komma genom snön där på vägen vidde gamla kyrkstallarna och Carmensitas frustande ja det är den injektion av lugn som  man kan behöva ibland.
Jag lovar ni ska få se bilder här som jag tog trots det stundtals ymniga snöfallet när jag har gått igenom dem imorgon men nu ska jag krypa ner i soffan, dra upp filten och se om jag hittar något att se på tvn.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0