Tänkte försöka

Tänkte försöka hålla tyst den här gången.
Fast jag känner ändå att jag måste få säga några rader om det senaste som kommit fram i media. En utredning som gjorts visar att antalet får som blivit dödade av hund är långt fler än man tidigare har trott. Dessutom så är dessa attacker också långt mer vanliga.
Ändå så får vargen oftast bära hundhuvdet för saker som den faktiskt inte ligger bakom. Det är märkligt hur hatet mot detta fantastiskt vackra djur kan ligga så ingrott hos vissa att man måste sänka sig till dagisnivå för framhärda sin åsikt.Sådant beteende får mig att må illa rent ut sagt. Nu säger jag inte att det enbart är lätt att dela på utrymmet med rovdjuren men vi har ändå en viktig roll att förvalta naturen och dess mångfald på ett bra sätt för framtiden.Den stora skillnaden är också att vi som människor har förmågan att kunna tänka, för djuren handlar det i mycket högre grad om rena instinkterna. Vi behöver inte längre jaga för att överleva till skillnad från dem.
Vidare så bör man också kunna dra lärdom av hur det har gått på andra ställen. Som i Yellowstone Natinoalpark i USA.Idag är det ett av världens allra bästa ställen att studera just varg på men så har det inte alltid sett ut.
Ett tag saknade parken helt vargar på grund av människans rovdrift och man trodde att det skulle fungera ändå eftersom det fanns både björn och puma.Det framkom däremot snart att situationen blev ohållbar då stammarna av de stora växtätarna fullkomligen exploderade i brist på sin främsta naturliga fiende.
Så allting hänger verkligen ihop i ett kretslopp.Ser man det så , så har vi fortfarande mycket att lära.
Sedan tror jag att kunskapen måste in mer i skolan. Man pratar gärna om djur och natur på lågstadiet men sedan går ämnet på något vis förlorat och man glömmer bort att lära ut viktiga kunskaper,
En del av konsekvensen med detta tror jag är att allt fler unga blir rädda för att ge sig ut i skog och mark, fast jag kan säga att jag snarare är rädd för att gå ut i stan när det är mörkt , mer rädd än vad jag är för att ge mig ut på en sen skogspromenad.För så länge vi visar djuren respekt så tror jag att vi får samma sak tillbaka och man har oftast väldigt tur om man ens får syn på dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0