Hejsan och god morgon!

Hejsan hoppsan på er alla morgonpigga människor där ute.
I går såg jag förstås på Hjem och jag kan bara säga att jag för varje avsnitt gillar serien mer och mer. Är det någon som vet vad titelåten heter eller vem som framför den?
Okej..jag kanske är lite lätt beroende av country ändå men jag har ingen aning varifrån min förkärlek för stilen kommer ifrån. Har en pappa som är ett stort fan av Elvis och en mamma som tycker om Beatles. Hur som helst så kunde jag ju inte hålla mig..så jag visste vad som skulle hända igår, ändå var det faktiskt lika spännande.
Äntligen är det Olav och Oda. Tycker de två hör ihop så jag vet inte vad Ellen trodde för det märks ju åt vilket håll han har haft sitt intresse.Dessutom så kände jag igen mig i Christians tivel om konfirmationen. Jodå jag är konfirmerad men det var mer för andras förväntningar man gjorde det och för presenterna. Inte för att man själv tyckte att det gjorde någon skillnad. Jag kan inte säga att jag tror på gud direkt heller även om jag tror på att det finns något där. Sedan kan ju gud finnas i många saker och inte bara vara på ett sätt där alla ska rätta in sig i ledet. Vet inte när jag började tänka så här men ett annat synsätt som alltid har inspirerat mig är indianernas syn på naturen med djur som totem. De vördar och förstår kretsloppet på ett helt annat sätt än vissa av oss mer moderna människor.Därför är det så tragiskt att se hur de har blivit behandlade genom åren och hur många av dem tyvärr går ner sig i missbruk och rotlöshet när deras synsätt krockar med omvärlden.
Tänk om man tog bra saker från olika religioner och satte samman till en, Det skulle vara spännande att se resultatet av det i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0