Downton Abbey

Jag anade någonstans när jag började se den hur mycket jag skulle gilla den serien.Sedan fick jag min mamma att börja titta och nu sitter vi bänkade framför tvn vid varje avsnitt. Tror faktiskt inte det finns ett som vi har missat.
Försöker fundera på vad det är som gör den så bra men jag har inget enkelt&självklart svar på den frågan.Om jag ändå ska försöka beskriva den med ett enda ord så får det nog bli att den har allt.Det säger jag inte minst efter att ha sett julavsnittet igår som också var avslutet på säsong 4. Höll till och med på att vika mig dubbel när mrs Baxter tackade Mosely för att hans styrka hade gjort henne stark nog att våga säga ifrån åt hemske Thomas Barrow.
Mosley undrade vad ens styrka var men han måste ju verkligen besitta den egenskapen som gått igenom alla turer han har gjort under seriens gång. Dessutom visste jag inte att Carson var så rädd för vatten& havet.
Dessutom så undrar jag hur Mary kommer att välja framöver. Charles har visserligen mycket pengar. Kanske för mycket & vilka känslor har han egentligen för henne när den där första förälskelsen har lagt sig  och har han inte nog med sitt eget avlägsna storgods som han inte ens talade om för Mary att han hade?
Tycker att Tony verkar så mycket stabilare på något sätt och han är i alla fall ärlig med sina känslor gentemot Mary som håller honom på halster. Får se om hon tinar upp lite i säsog fem.
Sedan är ju också frågan hur det ska gå för Edith &hennes tös och vad var det egentligen för papper som hon fick skriva på innan Gregson försvann och kommer Tom att finna en ny kärlek?
Frågorna är verkligen många fler än svaren just nu men det ska verkligen bli spännande att följa fortsättningen och jag ångrar inte att jag gjorde valet att se på det där första avsnittet.
Sedan är det alltid roligt att se fantastiska Maggie Smith som Violet Crawley. Hon lyckas alltid med att säga små underfundiga saker också är hon verkligen säker på sig själv.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0