Goddagens


Hejsan svejsan på er.
Idag är det verkligen en toppenfin höstdag här.
Solen skiner, det är inte speciellt varmt men det är ändå sådär magiskt som det kan vara ibland under den här annars rätt dystra och gråa årstiden.Det är naturligtvis aldrig fel och så fort solen är framme känner man sig mer munter och uppiggad med :)
Borde egentligen gå ut på en promenad men man har ju andra saker man måste göra bort med innan veckan börjar igen så jag känner att jag förstår Skalman nu, måste och skynda är ju de fulaste ord han vet.
Det är lite samma med mig faktiskt, jag kan gå ut och promenera i skogen i två timmar utan att känna det minsta stress eller att det blir jobbigt men ett par timmar på stan med shopping phew, det är jobbigt det. Lite som Mattias Klum igår i Fridlyst(SVT 1 ,fredagar kl 20.00), det finns ju så mycket att upptäcka i snåren.
Här har vi ju visserligen inga tigrar direkt (hoppas att det ska vända för dem)men bra mycket annat kan man få se bara man ger sig tid till att stanna upp och kika efter.
Lyfta på det där bladet eller kolla bakom stenen, eller kolla i gruset längd vägkanten.
Så en vanlig promenad kan bil väldigt spännande helt och hållet beroende på hur man väljer att se på saker.Men det är sådan här jag är och har alltid varit sedan jag var liten när min pappa drog med mig ut på diverse äventyr över stock och sten.
Så det kanske inte är så konstigt att jag tänker som jag gör men jag blir inte så lite irriterad när jag ser vissa kommentarer om det.
En del säger till exempel att det är bara pensionärer som bryr sig om naturen och vill åka till Alaska. Visst är det en stor klick som är äldre inom miljörörelsen men det innebär INTE att man ska dra alla över en kam och är det inte viktigt att bry sig om naturen som vi faktiskt lever i ?
För vilka är det som ställer till det om ni tänker efter med allt från skogsskövling till oljeutsläpp ?
Jo människan själv och det känns som fler borde börja se på den saken innan det är för sent och den sista tigern försvinner från det vilda.Allting hänger på något sätt helt enkelt ihop o det eviga kretsloppet. Så det är väl av den anledningen jag kan bli arg om någon skrattar åt mitt intresse , djuren har ju lika stor rätt till jorden som vi bara en skillnad att vi har förm¨gan att kunna tänka och  ansvaret att ta hand om planeten.


Man blir lite törstig ibland och måste dricka mellan ostbitarna som man blir bjuden på.
 

Fina blommor som jag själv planterat i päronens rabatt. I början såg det ut som en snårskog innan det blåa tittade fram. Känns så vackert när något blommar så här på höstkanten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0