Ordet fågelholk har fått en ny innebörd

Igår kväll var jag på V86 med mamma&mostern.
Inte för att jag spelar på travet även om jag får utan jag går mer dit för att fota och titta på hästarna helt enkelt, dessutom kan det ibland vara rätt underhållande att studera publiken med.
Först så inleddes det hela med en liten invigningscremoni där man avtackade en av travskolans ponnyer Fredde som blir pensionär vid 17 års ålder.
Ett nytt sätt att transportera ponny på. Fredde avtackades genom att han fick åka vagn till vinnarcirkeln dragen av sin ersättare, det läckra fuxfärgade gotlandsrusset Dunder.
Kvällens största sus gick dock genom publiken när årets upplaga av Säterbests minne gick av stapeln.
Det såg länge ut som loppet var avgjort och att den stora favoriten formidable Hallsta Lotus skulle ta sin 14 e raka seger...han hade visserligen försökt fyra gånger här tidigare utan att lyckas och det visade sig att den oturen skulle komma att hålla i sig för ute i banan kom Lomar farandes som skjuten ur en kanon och vann rätt så klart.
Hallsta Lotus med Bergsåkers Ulf Ohlsson vid tömmarna
Segrande Lomar kördes av Rättviksamatören Ida Eriksson som inte bara hon var chockad över resultatet för medan det avgjordes med hjälp av målfoto så stod en stor del av publiken och såg ut som fågelholkar.
Det otänkbara hade ju just hänt, Hallsta Lotus var besegrad.
 
Silverörnen , kvällens och årets största lopp  på banan var i år en rätt öppen historia och det höll ju inte samma fina klass som det gör när det körs V75 men det var ändå ett fint lopp med en del bra hästar.
 
 
Bildskön är han, titelförsvarande Real de Rabut men han var chanslös och blev diskvalificerad efter en galopp. Han har helt enkelt inte räckt till på slutet.
Vann gjorde lite överraskande inte någon av de mer betrodda hästarna heller utan det gjorde Trustworthy Ås med Henrik Svensson bakom tömmarna.
Mamma köpte som vanligt några lotter också och hade mer tur med dem för hon vann en liten nästan löjligt söt mjukisräv :P 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0