Tänder ett ljus

Idag tänker jag tända ett värmeljus.
Dels är det tredje advent men också börjar världen att vakna upp efter det som hände i Sandy Hook.
Det känns svårt att förstå hur man kan gå in på en skola och skjuta massor med små oskyldiga barn som inte hade något annat än hela livet framför sig.
Min första tanke dock när jag hörde omdet hela på nyheterna var; Inte igen.
I vilket slags samhälle kan dessa psykiskt störda personer få tag på vapen och planera sina illdåd utan att bli upptäcka innan de sätter planerna i verket ?
Det är en fråga man kan fundera mycket över. Dessutom hörde jag på radion att i USAs grannland Kanada finns det långt fler vapen eftersom många är jägare men varför förekommer inte samma fenomen med skolskjutningar där då ?
För det är inte första gången vi hör talas om en sådan här tragedi och knappast sista heller så länge NRA(National Rifle Association) får fortsätta propagera för de liberala vapenlagarna.
Dessutom hörde jag en liten tjej de frågade på nyheterna säga hur rädd hon var för att det skullr kunnna hända något liknande på hennes skola här i Svergie men då ska hon veta att risken för det är väldigt,väldigt liten även om vansinnensdåd har hänt också i båda våra grannländer , men även här så ska man inte behöva vara rädd för att leva sitt liv och man ska veta att i det stora landet i väst kan man få sig ett vapen bara man tecknar ett konto hos en bank & så går det ju tack och lov inte till här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0