Modellhästar

Förmodligen så känner inte så många av er till att jag har en liten annorlunda hobby.
Fast egentligen ligger den ju ändå rätt så nära till hands eftersom jag gillar hästar.
Har man inte råd med en egen kan man liksom alltid ha modellerna.
Kan egentligen inte riktigt säga hur mitt intresse började men vet
att jag såg annonser i hästtidningar när jag var yngre och fastnade direkt.
Men Breyers var svåra att få tag i så det blev aldrig någon då utan intresset låg på is ett tag.
Tills jag fick chansen att köpa min första Breyer, en underbar fjording och efter det var jag fast.
Idag har jag omkring 15 breyers, inte någon stor samling kanske men varje häst är unik och har sin speciella betydelse för mig eftersom några av dem ser ut som jag skulle kunna tänka mig en drömhäst.
Andra av dem som till exempel Ruffian är gjorda efter verkliga förebilder och de har givetvis en historia att berätta och för mig symboliserar hon verklighetens Black Beauty. Har nog läst det mesta som finns att läsa om henne vid det här laget och kollat videor på youtube. Så det var inte svårt att ta beslutet att låta den modellen bli en del av samlingen.
Sedan har jag ett par impulsköp med, den ena av dem köpte jag mestadels för färgen faktiskt sådär rök min egen teori om att dömma hunden efter håren men jag har inte ångrat mig. Ni ska få se varför sedan.
Dessutom har jag en mindre samling schleich med, samlade ett tag men gett bort en del till syrrans töser eftersom jag gjort valet att satsa på breyer. Det enda problemet egentligen är att få plats med allihopa eftersom de flesta är av storleken TRADITIONAL men det har ju gått bra så här långt och jag har hitills fått plats så.
Planerar ju att inte skaffa så många fler utan nöja mig med en eller två till bara nu sedan får det räcka om alla ska rymmas utan att jag drunknar i mina samlingar *skratt*
Nej riktigt så illa är det inte men somliga kanske skulle tycka det ;)
Är ni nyfikna och tycker att den här hobbyn verkar vara något som intresserar er så hör gärna av er så ska jag försöka besvara era frågor :)

Kommentarer
Postat av: Badbollen (på MSP)

Haha jag har också en del schleich-hästar, fast samlar gör jag kanske inte men ändå nästan, de är ju så fina! Ska också kolla på de andra märkena du sa och se vad det är för några och hur fina de är, kanske blir de dem jag samlar på istället, man vet aldrig! :D

Hehe ville bara säga det :P

2012-04-18 @ 17:42:16
URL: http://msppyssel.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0